Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
the words of the prophets are written on the subway walls.


stockholm har gått vidare nu.



jag söker orden
men inga dikter handlar om oss längre älskling
stockholm har gått vidare nu
det borde sådana som du och jag inse
han orkar inte med vårt ö-luffande
alla kast mellan tunnlar och slutstationer
allt klotter längs våra sunkiga väggar
de tomma skrien längs tunnelbanelinjen

det var länge sedan nu
stockholm har vänt sig om

men det fanns en tid då jag slumrade i dina nattbussar
till ljudet av närhet när läppar väntar
det som försvann med frosten när stockholm blev till is
gråten du glömde bakom dina specialdesignade paul frank-gardiner blev till istappar snöras
längs götgatan


avstånd
är ett relativt begrepp
och stockholm du har ett sätt
att alltid komma emellan


jag vet att du skriver
men att orden inte längre handlar om oss
och det som smärtar mest
är att du nu verkar inse

och älskade
stockholm skrattar åt oss nu


för hans minfält är en plats
där vi alla måste vandra















Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 545 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-03-17 22:52



Bookmark and Share


  Pah
"avstånd
är ett relativt begrepp
och stockholm du har ett sätt
att alltid komma emellan"

fastnar där. i det. ja stockholm blir symbol för mycket.
fascineras.. eller snarare hajar till av att stockholm blir "han".

hon har alltid varit hon. japp. så är det.

mycket bra, tovan.
2009-03-20

  Aisha VIP
...så otroligt snyggt jobbat...!
en helt annorlunda kärleksfull beskrivning av en stad....med undertext...
gillar väldigt mycket!!
2009-03-20

  Roger VIP
Och just i the sound of silence känner jag att jag nästan förstår hur du menar. Ödsligt och vackert
2009-03-18

  Hans Christian
Sista strofen är grymt bra !
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP