Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barock - eller ansikte mot solen


Jag blundar
och det jag ser är gult
Jag blundar hårdare tills det blir violett

Även brandgul knallröd blekgul är lätt
att blanda och växla mellan

Nästan vitt

Krackelerade mönster med mjuka
diffusa konturer
och några trassliga punkter som glider omkring
fästade i osynliga trådar

Ögonlocken öppnas

Ett påträngande skimmer
En hastig nysning
innan allt blir overkligt och vanligt

Du och skuggorna du ger
påminner mig för första gången
om barock

Ett sådant djup
sådan tvetydighet
och oöverträffat spel
mellan belysta och skuggade partier




Fri vers av C.Källner
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-17 21:21



Bookmark and Share


  *Boppisgodis*
Gode tid så bra
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

C.Källner
C.Källner