Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gör mitt bästa för dig

för att få den där hopplöst uppgivna räkan
att ställa sig upp
räta på ryggskottet
inte sitta där och
stinka som en sliten
gammal trasa

ovårdad med sitt långa slitna hår
överviktig flåsig
helt utan kondition
blekt glåmig med
fyrtiofemårsfinnar

jag har försökt släpa henne ut
i motionsspåret med våld
jag har gömt hennes cigaretter och
slängt askkoppen

men hon röker ändå
på rent djävulsskap
för att reta mig
tror jag

jag har försökt få henne att
gå till frissan göra en inpackning
lägga en ansiktsmask
åtminstone

jag har faktiskt erbjudit mig att
betala hela kalaset

men hon bara tjurar
vad fasen ska jag ta mig till

med mig

 

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 418 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-03-18 00:46



Bookmark and Share


  Maria Natasja
TUMMEN UPP! :))))
2009-03-19

  Lena Krantz VIP
Ha ha ha.....

själv har jag varit på väg till frissan i två månader nu...

Underbart självironiskt!
2009-03-18

  Hans Christian
Helt vansinnigt UNDERBART!!!!!!!!!! Tack du för läsning.
2009-03-18

  noname_realmind
Denna tjuriga uppgivna räka är bara så förbaskat charmig, att man inte kan låta bli att gilla henne!
Härlig självironi vännen! :-))
2009-03-18

  Gunnel André VIP
Du borde få pris - för de två sista orden. Härligt mångbottnad! Ännu bättre om du tar bort ett g på giftpinnarna i askkoppen. Den här bokmärker jag!
2009-03-18

  Tina Q
*skrattar*
Ja - vad SKA man ta sig till med sig, när man bara tjurar ihop och deppar i stället för att lyssna på sina goda råd - inte vet jag! Men kommer du på lösningen, så tipsa mig gärna! Även om jag inte heller lyssnar på mig särskilt ofta, så kanske jag skulle lyssna på dig, vem vet?
Läckert underfundig text!
2009-03-18

  Berit Robin Lagerholm VIP
Glömde
Underfundig rapp bra text.
2009-03-18

  Berit Robin Lagerholm VIP
Sätt in henne i en garderob med nyckel.
Människor som inte lyssnar ska man inte lyssna på.
2009-03-18

  Suzy med punkterna
Hon kanske bara är obstinat så låt henne vara ett tag;=)
Våren kan få den mest tjurskalliga till en vilja av förändring.
2009-03-18

  Yrre VIP
Haha vilken grej! Ja, vad ska vi göra åt oss??
2009-03-18

  Caprice! VIP
Haha! Min fantasi pep först iväg åt ett helt annat håll... ;-))
Kan du inte skriva en hyllningssång till henne?? Då rycker hon kanske upp sig... Fast Månas förslag är inte så dumt, det heller...
Kram på räkan - och dig!
2009-03-18

  Måna N. Berger
Jag tycker du ska ordna en återföreningsfest med dig, du också! :)
Kram på dig din räka! :)
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren