Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.kingink.se/forlag/boklista.html#47


Ur en stenhuggares bildspel

 

som filmen genom mina fingrar
rör du dig långsamt bakåt

det är sekvenser
inte bilder av ögonblick
som ristar motiv i stenen

på andra sidan glaset
byts ansiktena ut
nya främlingar passerar
rakt igenom rummet

då och då vinglar du till
tar upp en kritbit
och ritar två vita streck
som korsar varandra

när stenen faller i en ny ruta
ställs stegen åter upp mot väggen

jag fortsätter att iaktta din rörelse
tills vi står brevid varandra

ögats dörr öppnas

du tar min hand
vi lämnar rummet, stenen
och den vita duken bakom oss

filmen slutar att flimra




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-18 21:08



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Gillar verkligen ditt sätt att skriva.
2009-07-20

  Maria Zena Viklund
fantastiskt knåpat en riktig pärla!
2009-03-21

  Lasseman VIP
Väldigt bra skrivet, tyckte mycket om denna.. applåder
2009-03-21

  Lola
Den här känner jag igen.
=)

Fint knåpat.
2009-03-19

  wayward - taiga
minns denna mycket väl.
väl värd sin repris!

tänker cinematograf, stumfilm, samtidigt som jag hör knackningar
och tystnaden kring resta vårdar, något går ur tid, en ny spole riggas i projektorn.

har inte kollat din länk, men av nyfikenhet tror jag att jag gör det nu.
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP