Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktfåglar III

Du har lämnat fönstret öppet
fåglarna betraktar dig ur gardinen
de vill ha dig
de vill dig illa
du drar handen över fjäderdräkter
den blir till vinge vid beröring
du har lovat dem att följa
jag dig att stanna, tystna
din storm är din att flyga
jag var stenar i din ficka
men jag minns jag såg en ugglas öga
i en sällsynt dröm
jag vaknade med huden riven
vita fjädrar under pannbenet
kan inte tänka på dig mer nu
osagt fyller svalget
du hör tranors lockrop




Fri vers av Grävling
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-23 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling