Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rallarros

Sakta kryper rälsen
här skall växa
lupin och rallarros,
här skall kräla slingertörne
här skall tunga stövlar trampa
här skall regnet falla
lätt som mjölkörts höstdun
strila ränder nedför fönstren
här skall du rista längtan
i fönsterglasets imma
här kommer ingen förbi




Fri vers av Grävling
Läst 562 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-23 17:07



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
-..och ändå går allt förbi, just bara förbi...vackert!
2010-10-22

  Per Teofilusson
där är vi. Nu.
Fint framslingrat detta.
2009-06-17

  lodjuret/seglare VIP
jag vill ge texten en eloge för sina härligt uppmuntrande rader och som hyllning till en annalkande vår och sommar
texter förtjänar sina trenne blåklockor
2009-04-06

  firefire
Mycket fint och härliga bilder! Gäller förövrigt alla dikter jag hunnit läsa av dig!
2009-03-27

  L Patrik W Johansson VIP
Det växer fullt av dom om sommaren här utanför på ängen mellan hus och badstrand/camping, då är det sommar och dikten gav en bild av hur de liksom en räls (bredvid riktig räls) drar in genom skogar bredvid vatten

Be well,
LPatrikWJ
2009-03-23

  systeringer
Ditt språk i den här dikten ger mig bilder om det som varit och det som blir.
2009-03-23

  stenhur VIP
ett mjukt och musikaliskt språk målar bilder som i sin mångfald rymmer aningar om hemliga innebörder och samband. Vackert!
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling