Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
okok jag erkänner... jag hade fel!


Söderbönor


Det ska bli så skönt att slippa dig, sa jag
Allt är precis som det alltid har varit här
Ingenting förändras, jag, du och alla andra står stilla

Jag lämnar dig, sa jag
Jag är så trött på dig
Allt kommer bli bättre nu
Jag har hittat en ny

Hos henne kommer allt bli bra, sa jag
Jag prövar mina vingar
Jag gör det ni andra inte vågar
Ni som kommer vara kvar

Jobba på samma jobb
Bo i samma lya
Gå på samma hak
Med samma polare som
Dricker samma avslagna söderöl och
Äter samma blommiga falukorv till lunch


Jag är så mycket bättre än er, sa jag mellan raderna

Men det är alltid mulet i Norrköping
Mina skor läcker slask, precis som hemma
Jag går fortfarande upp klockan 0730
Äter filmjölk, men har bytt flingor

Katarina jag saknar dig
Sofia jag dör när jag inte är nära dig
Klara räck ut din hand till mig

Södermalm - Tar du tillbaka mig?




Fri vers av Poison Ivy
Läst 394 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-23 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poison Ivy
Poison Ivy