Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är faktisk så som jag känner mig just nu.


En visa i grått

I ett hus utan ljus jag sätter mig ner
drömmer om frihet och ser vad som sker
Tar min gitarr slår an en ton
försöker att väcka den slumrande tron

Men rummet är mörkt och livet är trist
dörren är låst,nyckeln kasta jag visst
Färgen den flagnar,tapeten är sliten
fast jag är vuxen jag känner mig liten

Men jag har nu förstått, det blev en visa i grått
om att ingen mig kommer sakna
i ett rum utan tid.med ingen strid
där jag kan sakta vakna

Jag häller upp ett glas vin
gläntar försiktigt på fönstrets gardin
Ser då en värld hård och brutal
väljer att blunda från helvetets kval

För om dörren är låst och nyckel ej finns
Jag gömmer mig bakom allt som jag minns
Då världen var lycklig och jorden var platt
och ljuset det spred sig även vid natt

Men jag har nu förstått, det blev en visa i grått
om att ingen mig kommer sakna
i ett rum utan tid.med ingen strid
där jag kan sakta vakna

Jag tänder ett ljus i mitt mörka hus
inser att drömmen har blivit till grus
Allt som finns kvar jag inom mig har
och hur jag än söker jag får inga svar

På varför det blev så som det blev
och vad det var som framåt mig drev
Frågor var många men svaren var få
hur kunde jag låta mitt liv från mig gå

Men jag har nu förstått, det blev en visa i grått
om att ingen mig kommer sakna
i ett rum utan tid.med ingen strid
där jag kan sakta vakna









Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tärningen är kastad
Läst 816 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-03-25 17:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark dikt. En känsla av vemod och melankoli går som en tråd genom dikten.
2021-01-23

  Blått Norrsken VIP
Du öppnar ett fönster och låter oss kliva in i en känsla . Tur att känslor åker berg och dalbana och att få se en gråa sida i ett liv . Bra gestaltat
2020-09-09

  Christin Lederman VIP
Mycket bra skrivet. Kan också se den som en sång med blues-undertoner. Bra skrivet! Gillar
2020-03-13

  Gunilla VIP
Skulle vara mysigt att höra denna gråa visa framföras
med lite blåtonade toner.
Fin i allt det gråa!
Känns igen.
2009-07-02

  Carola Bouvin
Så länge vi söker skall vi finna, jätte fin.
2009-05-30

    Patrique
Som en liten stilla sång...om uppgivna dagar där det tysta blir så påtagligt och man med trevande händer planlöst plockar och längtar...
En vacker text om sådana ting vi alla bär...
2009-03-27

  Miss Mod
Tycker mycket om denna text, i det grå gror ett frö av ljus, tycker jag mig ana.
2009-03-26

  Ilona _L
Den gillade jag! Hörde en bluesig melodi i min skalle!
2009-03-25

  Bodil Sandberg VIP
o så bra..så vackert.. den grå tonen så väl fångad!!!
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad