Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Den här skall egentligen vara till musik.)


Flyktballad

Sparvarna och plåten
dina klättringar på taken
över husen som en fågel, som en flykt
där du springer dig förlåten
kastar av dig sorgen, naken
står du ensam som en fågel, som förryckt
och fjädrarna och dunen
du springer som ett barn
mellan husen som en fågel, som en flykt
men vingar under huden
är allting som finns kvar
över huset flyger fågeln som du ryckt
ur omloppsbana, loss ur sömnen
och hon flyr nu som en hind,
som en fågel över muren som du byggt
och duvorna och drömmen
hennes skratt i mojnad vind
glider undan som en fågel, som en flykt




Fri vers av Grävling
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-27 21:05



Bookmark and Share


  danne //
De flesta texter brukar gitarren toner funka bra till, det går liksom sväva ut, men det går säkert lika bra med vilket instrument som helst om man behärska den förmågan, testade blev liksom triggad att försöka :) gillar ju dina texter Grävling..
2019-08-30

    ej medlem längre
Vacker melodi, sorgset, räddhågset. Gillar dock tonen. Fast jag långt ifrån tror på flyktvägar, så är där många som gör dem till sina.
2009-03-28

  Björn Nilsson VIP
Jag försökte med en melodi och det gick ihop fram till halva dikten i alla fall!
2009-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling