Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitalets apokalyptiska galler


I sanden lurar farorna
i drömmen är det marorna
men vem ska skydda skarorna
mot trotset dolt i marken

så ylar patriarken
när stenar byts mot drömfabrik
versaler skriker fredsrubrik
den tomma kistans sista spik

när kapitalet faller
och makten skakar galler







Fri vers av halmstrå
Läst 300 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-03-28 16:02



Bookmark and Share


    papillon
Det var då en rimflätning som heter duga - den lyfter texten och den gör mig på väldigt gott humör!
2009-03-29

  korpfjäder
Den dag det blir fred i hela världen och brödet räcker till alla - den dagen är kapitalismens sista dag! Undrar om det finns människor kvar då!
2009-03-28

  Ove Aronsson VIP
Ja, tänk om vi kunde fördela makten
Det spelar ju ingen roll om vi åker i
gräddfilen på grund av pengar eller
på grund av partibok.
2009-03-28

  Bodil Sandberg VIP
Det kallar jag poesi..rim och reson och med kraft och precision skriftat..superbt
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå