Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mamma finns inte mer. Hon hann inte gråta sina tårar.


Hon bet ihop

hon bet ihop

så att inte livet

gick i bitar så att

barnen skulle få mat

en dag till

 

skräcken för att inte räcka

hindrade tårarna som vandes

att aldrig få strömma

 

fattig som barn

fattig igen hur ska vi klara oss

 

ingen hjälper änkor som

inte är villiga att ta emot

en mans vilja till kroppen

 

hon bet ihop och

kämpade medan

tårarna torkade

ihop hennes kropp

och det enda som återstod

av känslor var ilska

 

mamma idag gråter

jag alla dina tårar

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-28 22:12



Bookmark and Share


  erkki
Detta är nog rätt vanligt. Och ett vanligt tema i litteraturen. Vardagstragik som sällan syns, och är vemodigt återgivet.
Men nog tackar barnen i sina tankar - om än när det är för sent. Men jag vet inte.
2009-04-01

    Tania Bengtsson
Så många sådana kvinnor det finns och funnits. Så mycket de har gett och så lite de har fått tillbaka. Så fin och stark text!
2009-03-28

    sunnanvind
En text som står mig så nära...på vilket sätt? Ja vännen...det tar vi bara du & jag.. Applåderar!
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP