Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skogsrå bor där

harsyra ängsull 
följer fötternas smygande
tofflor av mossa

så tyst

bärnstensglimtar  djuptjärnens
öga

mjukt sipprar ett dis
genom gläntan
fuktar parfymen halsgropens hud
kabbeleka tussilago
lera

längtan




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 451 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-04-01 13:42



Bookmark and Share


  walborg
Bara ljuvligt och trolskt! Tack för att få vara i Din bild en stund. mvh
2009-06-05

  wayward - taiga
fina ljud-combos du fått till här. en text som i mångt och mycket känns eftertänkt och grundad. 'tofflor av mossa' underbart charmigt, fint följe till 'följer fötternas'.
likaså; 'solkysst sipprar ett dis', okej för att det är snubblande trivialt, och måhända sagt en miljard gånger tidigare, men ämnet 'skogsrå' fordrar sina konventioner :) antar jag. 'lera- längtan' ett mjukt och vackert anspråkslöst avslut.
2009-04-04

    wildrosen
sagolik och förtrollande vacker text..applåd vännen
2009-04-03

  "Dempa"
Sagolik
2009-04-02

  noname_realmind
Ypperligt skrivet!
Skönpoesi!

**applåder**
2009-04-02

  Lethra
wow så vackert <3
2009-04-01

  Lili Samuelsson VIP
wow, bland det bästa jag läst av dig
hela skogen och tofflor av mossa, så mjuk och varmt, snyggvirkat
2009-04-01

  Caprice! VIP
O, jag blir alldeles salig av den här! För att inte säga nipprigt glad. Fantastiskt vackert, gulligt och lite mystiskt... Påminner om Fröding när han är som bäst. "Knätt och kny..." osv.

Bugar mig för en sann poet!
2009-04-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
En helt underbar naturskildring av sommaren skog.
Mycket vacker och stämningsfull.
Så.....fint
2009-04-01

  Suzy med punkterna
Naturskön tyst poesi
2009-04-01

  Mygg
Och jag känner doften och den väcker min längtan också.
Tack!
2009-04-01

  Kristina Wallbing
Vilken fantastiskt fin poesi! Du väcker längtan till Sommarskogen!
2009-04-01

  Gunnel André VIP
om det nu bara funnits doftdatorprogram också....
kipp kipp i leran på dig!
2009-04-01

  Bodil Sandberg VIP
Sanslöst vackert och trolskt..och..ja helt underbart!!älskar!!!
2009-04-01

  Måna N. Berger
Skogens själva essens i ett solgenomlyst kristallglas, toppat med en kyss på skogsråets nästipp :)
Du kan du, fina poet!
2009-04-01

  * Ammi *
mmm. en härlig bild målar du upp här!
2009-04-01

  Gawain VIP
Ljuvligt mustigt! Älskar doften av skog, dagg, älvdunst och dimma. Rysligt njutbart.
2009-04-01

    Maria Malm
Det doftar skog så underbart ..så skogsrået vaknar..
2009-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren