Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maria Jochebed Rhea


Alla dessa Marior
gömmer gudabarn från makten.

Dessa Jochebed med korgar i Nilen,
Rhea med stenar på Ida.

Tre år i Egypten är inte länge nog, inte heller sju.
Och det är dessutom en virtuell plats
numera,
som det verkar.

Den som stannar i Rama
klandrar den flyende,
blind för sin egen

kvarvaro

är
Fadersmakten
kräver offer,

själv
eller genom hero/d/iska ombud,
faraoniska påbud -

himmelska hunger.

---


/själamord/

Fadern själv borde gömts
en gång, och

kvarvarons innevarande fakticitet.





Fri vers av Marie Arouet
Läst 867 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-29 14:06



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
bus va grym! du är en klurig en :)
2009-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Marie Arouet
Marie Arouet