Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.........en dikt som försöker ge tröst......

 

 

Det finns ett löfte i ett ord
som klingat ut

Likt ljudet från en gammal sägen
som når ända fram
i orden av denna dikt

Vad denna sägen handlar om
är att den som frambragte
dig ändå är där hos dig

I din vandring längst vägen
känns sällskapet av den
trygga famnen ännu

I

att modersögat aldrig slocknar ut

Det kastar solig strålglans över vägen,

som följer oss till livets slut

 

Sista strofen från http://www.begravningar.se/musik/Vers.asp

 




Fri vers av Mr Lindemann VIP
Läst 976 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-03-30 20:28

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Peter Jr Eriksson
me like :D
2009-06-24

  Gisela Nordell
tycker om den!
2009-05-02

  Miss Mod
Tilltalar, det att föräldraögon aldrig slocknar helt, det känns som en trygg tanke.
2009-04-17

  glittertindra
fint om detta att se den trygghet som faktiskt finns..
2009-04-03

  Suzy med punkterna
Trösten infinner sig
2009-04-02

  CJ
Mycket fin!
2009-03-31

  Night Soul Woman
*en talande dikt* :)

*applåd*

Vackert skrivet,
tack för läsningen!
2009-03-30

  Sladjana Zubcevic VIP
"I din vandring längst vägen
känns sällskapet av den
trygga famnen ännu
I

att modersögat aldrig slocknar ut

Det kastar solig strålglans över vägen,

som följer oss till livets slut"
Du skriver helt fantastiskt.
Vackert och mycket stark.
Denna dikten berör mig starkt!
2009-03-30

  KristinaE
.. tröstens väsen - dessa tider - vi är många som behöver tröst - ibland är att ge som att få - det lättar även det egna hjärtats sorg när man gläder någon med ord och/eller närvaro!
Vikten av mänsklig närvaro som läkande tycks vara underskattad istället tänker man att piller skall ersätta..
..närvarons värme.
Tack för dina rader till alla som behöver tröstens innerlighet!
2009-03-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket vacker dikt full av förtröstan och tillgivenhet i hoppets ton.
Värmande i sitt budskap om att någon finns vid sidan.
2009-03-30

    ej medlem längre
Fint poetat!
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP