Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
sentiment


Till pappan

Du är så stor och stark, pappa. Du är aldrig vilse i världen för du kan se allting och du lyfter upp mig på dina axlar så att jag också kan se. Och när jag inte kan sova och jag smyger ut till dig pappa, så förklarar du hela världen, för jag undrar så. Och jag lutar mig mot ditt bröst och hör hur ditt hjärta bankar därinne och mina trötta ögonlock sluter sig och jag vaggas in i drömmen. Du kan simma längst av alla, pappa. Och dra upp mig när jag slungas runt av vågorna. Du torkar saltet från ögonen och säger vi är vikingar, grabben. Och jag kisar upp mot dig och du har hela solen runt ditt huvud. Och kaffelukten i bilen på vägen hem. Och ölandedräkten när du läser sagan på sängkanten. Jag vet att du fuskar bland orden, men jag säger ingenting den här gången. Och ingen fara, det är ingen fara, när jag vaknar i en blöt pöl. Du stoppar mig i en ny pyjamas och byter lakan och även om de blir rosa, struntar jag i det och drar in dem i näsan. Du stryker mig över håret med världens största hand. Ibland blir du arg pappa. Ingen kan bli så arg som du. Repor på bilen och jag förstår visst inte hur de kom dit. Jag sparkar och slår dig pappa, hårt, för jag menade inte, det bara blir så ibland. Och du håller fast mig och säger argorden. Sen vill jag inte prata med dig. Kanske bara bygga ett rymdskepp eller var det en megastor racerbil. Det spelar ingen roll. Och du tittar och vänder och säger mer stabilitet i konstruktionen, grabben. Och oj, vad vi jobbar bra sen. Du kan allt, pappa.


Prosa (Novell) av Linen
Läst 461 gånger
Publicerad 2009-03-31 03:28Bookmark and Share


  lyckeli
...hur du skriver människa,

som om läste jag med själen
och inte med ögonen....
2009-04-17

  Sturesdotter
Vackert o ömsint med andra känslor som tittar fram.
2009-04-07

    Cronopio
Mycket välskriven liten text som ger mig precis det jag behöver för att fylla i resten av luckorna. Man anar något bakom alla ord, och det är skönt att det förblir osagt, att det kan vara svävande och oklart. Förhållandet mellan far och son visas upp som ömt, med mycket skickliga penseldrag och vackert språkbruk.

Två tummar upp!
2009-04-03

  Miss Mod VIP
Tycker mycket om Din berättelse.
2009-03-31

  Rude Billy
Helt underbar jävla text!
Den gick rätt in i mitt hjärta och jag blev alldeles vek i själen!
Du är kanonduktig!
2009-03-31

  Per Teofilusson VIP
Glömde säga att jag läste i ett svep, och lockades av titeln. Jag är nog en sån pappa (: de dagar det inte tar emot.
2009-03-31

  Per Teofilusson VIP
Har aldrig sett eller hört talas om en sådan pappa. En myt som byggts av frånvaro?
2009-03-31

    leelee
:-)
Ibland fattar man att man aldrig kan ta en pappas plats, jag kunde det mesta där men "mer stabilitet i konstruktionen", t.ex. där gick jag bet.
2009-03-31

  Stefan Höglund
En sådan far har jag åckså hafft.
2009-03-31

  Inkarasilas
Well 06.12 och du fick mig att börja gråta och le samtidigt. Något av en bedrift det minsann. Bara rätt upp och ner underbart. Mascaraborste i ögat. Aj.
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Linen
Linen