Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista våren


Han kände det nog på sig
Troligen
Han satt ute på verandan längre än vanligt och njöt av vårsolen
Tog sig tid att bara finnas

Blicken dröjde sig kvar och i tanken var han långt borta
Den våren såg han allt
Såg mer nu, där på verandan, än vad han sett under ett helt liv

Varje knopp
Fåglarna som skyndsamt byggde bon
Vildgässen i skyn

vårblommor som slog ut
Först vita och sen blåa sippor
Gröna blad och gräs som fick liv efter lång vintersömn

Vad han njöt den våren

Den sista




Fri vers av Therés
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-31 10:15



Bookmark and Share


    wildrosen
åhh denna text får mig att gråta..tänker så på min älskade mamma som gått bort och längtade så efter våren
2009-04-01

    Maria Malm
Man bör njuta av våren..man vet aldrig när man får sin sista..
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!