Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Därför tror jag fortfarande

 

Jag tror inte på Gud, jag tror på dig.*
Hädar jag i och med det att jag ger uttryck åt ovanstående?
Ifall jag när tron att allt levande är uppfyllt av något heligt(byt gärna ut heligt mot positivt) som bör lyftas fram, så tycker jag uttrycket bör stå där i första raden.

Är jag bättre än den andre då jag möter dennes hat med mitt eget? Nej, det är jag inte. Ifall vi både befinner oss i mörkret och istället för att ge honom en hand att ta sig upp ur mörkret, så slår du ned honom ännu mer in i det. Inse att vi är alla är delar av ett. Ifall jag skadar min fiende, skadar jag på ett sätt mig själv. På ett negativt plan mår du bättre då du trycker ned den andre med ord. Men i längden mår du sämre av att göra andra illa, för att må bättre själv.

Det är inte bra. Vi som mött den andre med hån och spe, bör inse att alla i vår herres hage har rätt i att finnas till där. Då en person är förblindad av hat mot allt och alla bör man inte spä på detta med att vända honom ryggen i förakt.

Så ni som kallar er för kristna, humanister, nyandliga etc, försök att lev som ni lär här. Inkluderar mig själv i det hela, förstås

 Vem är jag som möter den andre med mitt mörker?

 

 

* Jag tror inte på Gud, huvudsaken är ju att Gud tror på mig
Fri vers av Mr Lindemann VIP
Läst 687 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2009-03-31 10:49

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.Bookmark and Share


  Gisela Nordell
Gud tror på dig.....

han viskade det just i mitt öra
2009-05-02

  Blåbäret VIP
Läste texten lite tidigare och märker endel förändringar...tycker mer om den nu
Medmänsklig kärlek och tolerans ryms i raderna.
Det avslöjas väldigt mycket om en som människa i sitt bemötande av andra, åt båda hållen förstås...
Men vi alla bär en historia, fast frågan är ju hur många som orkar lyssna på någon annan idag, då jaget skall vara i centrum...
2009-04-03

  KristinaE
.. någonstans i detta stycke finns ljuset - någonstans inom dig lever ljuset - tänker att det är utanför som mörkret huserar utan motstycke - ditt mörker är ett LJUS - ett hopp om solidaritet igen!
Bortom girighetens käftar..som i dessa tider tycks få möjlighet att husera fritt - att skriva för varandra här är gott men vi måste ut och ROPA högre igen mot girighetens huliganer..dvs de som tagit makten och tiden från.. de som en gång trodde på att förändingen till det goda människovärdet skulle bestå...!
2009-04-01

  LassO
Till Den driten, jag tror texten berör, namnet är bara ett exempel egentligen. I alla fall för mej. Jag misstänker, utan att veta med säkerhet, att det var intentionen. Jag misstänker också att vi alla har en eller kanske flera personer, som man inte vill ha att göra med eller är förbaskad på. Jag tror (obs jag tror) att detta är det berörande. Jag tycker, att titeln förleder lite...
2009-04-01

  Mr Lindemann VIP
Ifall du läser texten på rätt sätt så, handlar den inte om att känna, utan att bemöta
2009-03-31

  Lena Krantz VIP
Om jag trodde att du känner Svenna IRL vore det en sak men det tror jag inte och då känns det faktiskt knepigt med en sådan här text. Det gör ju inte jag heller men jag skulle aldrig få för mig att skriva något om en annan person som jag inte känner.

Du kan ju liksom inte tro på någon som du inte ens vet vem det är eller?

Däremot tror jag också att det här med att trycka ner någon annan kommer tillbaka till en själv på det ena eller andra sättet.

Ja helt oavsett vem det gäller då alltså!
2009-03-31

  Cosmic Johanna
En diplomat vid pennan som jag tycker berör...Svenna är värd all värme han kan få.

Tydligen med speciellt status här på poeter, enligt detta.

Tänk om nån ville skriva dikter om mig:-)

Undrar vad det kunde bli,
"Den tokiga flickan som tror hon bor i rymden och skriver om älskog i metaforer och inte förstår våra köttsliga lustar här nere:-)"

Ja det är väll saksamma egentligen...
bara en tanke jag tänkte högt:-)
2009-03-31

  Carola Zettergren
Jag är inte ett dugg religiös..men denna text får mig iallafall att tro att det kanske finns en liten gnutta hopp för mänskligheten!!!Tack för att du finns!Jag tror på dig, Lindemann!!!:):)
2009-03-31

  LassO
Utan att just snacka om Svenna, känns inte som han gjort mej nåt... Men... när nån slår så slår man tillbaks, om man har bröder, och haft kompisar, så sitter de i ryggmärgen. Svårt att låta bli liksom. Men det är skillnad mot div illasinnat prat som man kan märka ibland (menar inte speciifikt här). Därför är dina ord viktiga, men man klarar nog inte alltid att vara, lugn... beror nog kanske på hur man själv mår just då med.
2009-03-31

  Rosen VIP
Bra ordat! även om vi beter oss olika, lever annorlunda så smakar mothugg i längden beskt medan medmänsklighet ger en mer behagligare smak.
2009-03-31

  Alfie M
Mycket viktigt!
Så dystert att texten är nödvändig.
Givetvis är det inte ok att se ner på andra och att bete sig olika schysst mot olika människor.
Det vet barnen redan i 6-årsverksamheten
i skolan.
2009-03-31

  Svartsilver
ja jag har svårt att förstå att folk hackar och hatar.
är det så förbannat svårt att vara lite medmänsklig?
och precis som du säger är det ofta de som utger sig vara lite godare än andra som hugger djupast med sina rovtänder.
2009-03-31

  -Ulla Tilemo- VIP
Den här texten är så vacker i tankar och ord.
Första raden fångar intresset, och min egen tolkning är, att oavsett vad man i övrigt tror på, så är det fundamentalt att tro på människan.
Sedan följer ett logiskt resonemang; ord sagda av den som tror på människan. Och du är trovärdig, dina ord uttrycksfulla. Vad mer kan man begära?
2009-03-31

  Miss Mod VIP
Tycker om denna text! Tror inte heller hat botar hat, inte heller att mörker botar mörker, men ensamma ryggtavlor, är inte kul.
2009-03-31

    tramp
Bra ordat Lindeman
Svenna är en sann poet, ögonöppnare och sanningsbärare ! Sedan är det där med Guds vara eller icke vara upp till var och en.
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP