Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det känns värre... hela tiden



det är allra värst när jag är ensam
ännu värre på offentliga ställen

verkligen skitjobbigt på förmiddagen
men allra värst hela kvällen



jobbigt när jag är vaken
men desto mer ångest när jag sover

mår skitilla om jag blir full
ligger och spyr om jag är sober



det känns jobbigt när jag jobbar
jag mår inget vidare när jag har semester

när vi äter middag med familjen
eller har många gäster



när jag tänker på framtiden
eller läser mitt CV

eller läser en bok
och när jag stirrar på TV



blir ängslig när jag vet
mera när jag undrar

orolig när jag ser
vettskrämd när jag blundar



känns konstigt när jag äter
och värre när jag dricker

blir ledsen av kritik
och nedstämd av smicker



känns läskigt med solljus
och när det duggregnar

känns skitskumt i skogen
och på blommiga ängar



så snälla hjälp mig någon
att uppskatta livet!

det är för jävla jobbigt
när det känns värre... hela tiden







Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-05 10:34



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Åhhhh...denna griper tag om mitt innersta, den är SÅ sorgesam och uppgivenheten går som en röd tråd genom hela dikten. Det är väldigt bra flyt från början till slut och rimmen är träffsäkra. Tycker att du fått till en mycket engagerande & berörande dikt och förvånas över att så många läst den utan att skriva en enda rad...den är onekligen värd MÅNGA kommentarer. Jag blir oerhört påverkad av den - känns som att detta kan vara självupplevt, att du varit eller är inne i en tuff situation - bara den som vet hur det är att må så dåligt kan uttrycka sig så här - det är grymt bra skrivet! Och rubriken - den gör ONT...* kram *
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP