Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna dikt har just vunnit första pris i en dikttävling i Hudiksvall, där allmänheten fick rösta på sin favoritdikt.




SKÖR SOM GLAS

Möt min själ med ett vänligt sinne
tala till mig med kärleksfull röst
Skänk mig idag ett lyckligt minne
som till natten kan vara min tröst

Bär mitt hjärta med trygga händer
helt varsamt så det ej går i kras
till den stund min kraft återvänder
för just idag är jag skör som glas

/Annika Strömberg 2004




Fri vers av •AW•
Läst 862 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2009-04-02 08:37



Bookmark and Share


  peoesson
Fantastiskt fin, på rim dessutom, vilket för mig indikerar att det är mycket tid nedlagd på ordval o form...
2010-12-07

  jörgen g
Den var fin! Förstår att du kunde vinna med den:)
2010-01-13

  Mess
Grattis till första priset i efterhand:)
Var får man veta vart det finns sådana tävlingar?
Jätte fin dikt. Verkligen berörande. Tack.
2009-04-02

  friheten
Vacker sriven
2009-04-02

  Fånga dagen
Mycket vackert skrivet om det sköra i oss
mvh ak
2009-04-02

  en_kaospassagerare
den förtjänade nog det priset för den var riktigt vacker!
2009-04-02

  Tobias Nilzon
Glad att dom gillar vacker poesi i min gamla hemstad.
2009-04-02

  Tera
Grattis!!

Vackra ord..
2009-04-02

  Eva Langrath VIP
Grattis Annika till ett välförtjänt pris.

Eva
2009-04-02

    ej medlem längre
Grattis! Va kul med vinsten:)))
En mycket vacker och tröstansfull dikt.
2009-04-02

  Fredrik Stillesjö
Hej Annika!

Tack för att jag fick läsa din dikt. En mycket värdig vinnare och jag förstår folket i Hudiksvall. Också roligt att en rimmad, vacker dikt utses. Inte många av s.k. "etablerade" poeter som skriver det. Karlfeldt i våra hjärtan säger jag! Än en gång Grattis! Hälsar vännen Fredrik
2009-04-02

  Larz Gustafsson VIP
Tillåt mig att gratulera dig!
Och välkommen tillbaka, Annique!
Kul att se dig här igen.
Hade jag ingått i juryn hade jag givit dikten första pris.
2009-04-02
  > Nästa text
< Föregående

•AW•
•AW•