Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet inte varför den här dikten känns aktuell just nu, men jag låter magen styra.


Nyårsdikt


När allt ser mörkt ut
var ska man titta, när det enda man ser
är ett abrupt slut

När man står på botten
dragit den värsta nitlotten

När man av alla tankar
bara av och an vankar

När man krymper bit för bit, mer och mer
åker man bara längre bort, längre ner

När monstret styr och hindrar allt
blir man bara mindre, och det blir kallt

När monstret fängslat mig
ser jag inte längre dig

Jag ser inte heller mina bojor
är förblindad av mina sjuka nojor

Vill släppa bojorna jag inte ser
snälla hjälp, jag ber!

Väntar på att tiden ska gå
vet inte vad jag väntar jag på

Året snart över
precis vad jag behöver


Kanske kan det bara bli ett bättre år

Det är svårt, men faktiskt möjligt

att läka ett infekterat sår




Fri vers av jordgubben
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-04 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jordgubben
jordgubben