Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livsglädje


Låt mig berusas



Ser kvällssjön gå till ro
lugn utan minsta rynka
i väntan på morgondagens skönhet
i lysande azurblått
Kom mörker inte tungt och skrämmande
utan vänligt sommarljus
som morgonväcker mina ögonlock
med fjärilens lätthet
Ge mig styrka att hålla dagens smärta
borta från mig som en åskådare
Ge mig livlig glädje
som ekorrars lek i trädkronan
Låt mig berusas av livets alla viner
och bjuda trösterikt
till den som törstar
och lösa upp deras himlaskuggor
Lär mig fånga kärleken
och hålla den kvar
utan rep och knutar




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 603 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-04-06 10:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
...kärleken är då så olika för olika människor, och må den träffa människor även därför olika, vårdas personligt, upplevas personligt...
2018-02-03

  Niclas Petersson VIP
"Lär mig fånga kärleken
och hålla den kvar
utan rep och knutar"

Precis så!
Gillar.
2010-12-19

  Jan Simonsson
Livsglädje var ordet!
2010-04-20

  Ingmar Hård VIP
här var det grejer! vilket språk! vilka bilder!
bara en sak: varför inte "fjärils lätthet" eller
"med en fjärils lätthet" - för mig ger det mera lätthet (!) och luft i språket.
underbar läsning
2009-12-11

  Ingmar Hård VIP
"morgonväcker" är ord som stimulerar!
2009-11-14

  Carola Zettergren
MYcket vackert!!!
2009-04-06

    Bim
...det här är en fin psalm eller visa som gärna kunde tonättas ,-
vackert Hildegun!
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors