Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske aldrig mer


I ögonblick av insikt
kommer frågan
om man någonsin slutar växa

Och jag är rädd för svaret
för min stad är trång nu
Den stramar om mina axlar
och jag är rädd
att en nästa stad blir likadan
alldeles för snart

Kanske ska jag aldrig mer hitta ett hem

Kanske aldrig mer
ska jag lägga huvudet på en kudde
och hoppas
att jag vaknar på samma ställe
så där som jag gjorde hos dig

För jag vet var du är
min vän
men jag undrar vart du tog vägen

Vi hade vår sommar tillsammans
även om det var en vinter
för länge sedan

Ja vi dansade en sommar
men fötterna är stukade nu
stukade hårt
och sommarängarna står i brand
bakom en sky av rök

Kanske vi aldrig ses igen
min vän

Kanske
ska jag aldrig älska oskyldigt igen
så där som jag gjorde med dig
Kanske aldrig mer

Kanske aldrig mer




Fri vers av LePenseur
Läst 573 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-04-06 16:47



Bookmark and Share


  Mygg
Den här tycker jag om!
Jag anar en rotlöshet och en längtan som väcks av ett minne.
" Vi hade vår sommar tillsammans, även om det var vinter "
En ljuvlig formulering som säger mer än mest!
Tack för den här!
2009-06-16

  lyckeli
ja, dessa trånga, så
förbannat trånga städer
med gator som ser likadana ut
och som klättrar sig innanför och
lägger sig likt smog

me like a lot vad du har skrivit

tack
2009-05-14

  Julius Enströmér
De två första styckena är väldigt bra, precis som de tidigare kommentarerna tycker, men det styckte jag föll mest för var:

"Ja vi dansade en sommar
men fötterna är stukade nu
stukade hårt
och sommarängarna står i brand
bakom en sky av rök"

Helt underbart vackert skrivet. Applåd!
2009-05-02

  m.ricknell
Måste hålla med, de två första styckena tilltalar allra mest, det är en styrka i dem som dröjer sig kvar och gör att resten av dikten flyter, nästan svävar.
2009-04-12

  Kathrina
det två första verserna är mina favoriter, ger rum åt eftertanke.
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur