Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utspottat blod på en trasig kavaj



jag är berusad igen
och det skulle inte förvåna mig
om jag somnar med en halv flaska killkenny
som jag glömt pissa ut
stänger ögonen och låter tankarna sväva
fritt
fritt inatt
det är så skönt att inte veta
vad som kommer att hända
just ikväll känner jag så...
och jag är så jävla packad
igen...

jag tänker att det skulle vara häftigt
om du satt här jämte mig på golvet
när jag vaknar imorgon...
det skulle vara skönt
om du höll i min hand
du skulle se på mig och säga
att det du ser i mig
är allt häftigt du kan tänka dig finns
här i denna värld
fan du tänder verkligen
en gnista i mig
men antagligen
ser jag bara suddigt ikväll
igen...

jag har jagat bort
den där flyktiga känslan som
allt som oftast besöker mig
den där känslan som gör mig rädd
för att möta slutet
det här är bättre än...
bättre än alla gudars religion
all jävla tro
på att någonting är evigt
kom igen rädda mig imorgon
slå mig på käften
gör så att jag spottar blod
på trottoaren
igen...

klockan är alldeles för mycket
jag flyter i toner
från alla möjliga sorters poeter
fattiga, höga, levande, döda
dom hjälper mig att fly
materialismens fyllda vardag
med saker upp till öronen
som jag en gång ägt
men som slutligen ägde mig
kunde jag sälja allt
skulle jag göra det på rea
billigt och som på film ser jag mig själv
utfattigt klädd i min sista kavaj, trasig
igen...




Fri vers av en_kaospassagerare
Läst 394 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-04-06 16:49



Bookmark and Share


  Norma
kunde jag sälja allt
skulle jag göra det på rea
billigt och som på film ser jag mig själv

förslag på en subtilare och slagkraftigare slut:
kunde jag sälja allt
skulle jag göra det på rea
billigt och som på film

gillar dina textre men våga sluta i tid, lita på dina läsare, på din musikalitet på dina tankar. Läser igenom dig!

N
2009-06-26

  Camilla_DenVilda
Mycket bra skrivet... gillar hur du levererar dig själv så
som många andra inte vågar...
Imponerande;-)
Kram
2009-05-16

  CRAIDLARN
Detta var bra och vackert. bra skrivet.
2009-04-29

  Nina Pollari
Hu! Låter som mitt liv, tyvärr. Fast skönare formulerat.
2009-04-08

  Suzy med punkterna
Otroligt bra är det enda jag kan säga just nu!
2009-04-08

  Roula O
jättebra avslut...bra text!
2009-04-06

  Staffan Welroos VIP
bra text... gillar särskilt ; "materialismens fyllda vardag
med saker upp till öronen
som jag en gång ägt
men som slutligen ägde mig"

verkligen!
2009-04-06

  peter markurth
japp snyggt avslut..
2009-04-06

  greajt
"jag flyter i toner"
görbra och jag diggar slutet!
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

en_kaospassagerare
en_kaospassagerare