Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidvatten

Vinden är rastlös, den prasslar som papperstranor
över havet går främmande tecken
du sitter på bryggan nu, träet är gistet
din klänning ännu något för stor
och allt har stillnat, det sover

det finns tid, det finns ännu några timmar
du är ett barn, en älskads dotter
och ditt namn betyder tröst på tusen språk
sensommarluften gnistrar
en dagslända flimrar över vattnet
vid horisonten tornar åren upp sig
stormen andas in

bär dig bort

du ärvde deras längtan
som en blånad i ditt bröst
över grånande plankor
sänker sig minnen av tranor




Fri vers av Grävling
Läst 688 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-04-07 16:28



Bookmark and Share


  pang
minnen av tranor. bara en sådan formulering.

du måste bli utgiven, om du inte redan är det. älskar hur man kan hämta så mycket, på flera olika plan, i dina dikter. känner mig uppfylld.
2011-09-29

  Meadow of eternal dreams
Tycker mkt om meningarna;

"och ditt namn betyder tröst på tusen språk"

"vid horisonten tornar åren upp sig"


Otroligt bra!!
2010-10-22

  Ethiwen
Mycket vacker text men fina detaljer. :D
2010-09-21

  Harald
Jag gillar den här, många fina kontraster och horisonter.
2009-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling