Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Novell..


- en dag med honom -

*

- en dag med honom -


Framför honom i moderhjärtat är hälften av persiennerna neddragna.
Det är för att blomsterväxterna inte ska blekna.
Han är förvirrad där framför sin bärbara penna.
På en lapp, alldeles bredvid glaset med vin, har han precis skrivit något som kan liknas vid stödord. Men han förstår att det inte kan mäta sig med stödet ifrån musiken som högljutt spelas upp på den dolda scenen han besitter.
”sometimes you get to forgett chance you had and use the one you get, sometimes you got to let go so you can grab on again”/Jena Kraus/version/playing/reality/now.
Tidigare på dagen hade han ordnat vackerhjälp till sin mor.
Betraktat själar vänligt och till och med lagt till en charmerande roll.
Spelat en roll han inte riktigt förstod. Den där rollen mellan sann och falsk som ytan skrivit.
En tanke flyger in, den tänker att moralen runtomkring honom är en missbrukare som stänger inne eller utanför känslor som skulle flödat istället.
Han reser på sig.
Står upp.
Någon kännande värld inom honom trycker på men han finner inga svar på vad den vill.
Han är förvirrad eller kanske besannad.
Ändå är det inget fullbordat som knackar på.
En tanke kommer flygande bredvid varat mellan avgång och ankomst. Trängande sliter den sig fram och sätter i sig förarsätet för att styra honom ur hans egenförmodade plattform och samla ihop en gryta till en av tre vägar att gå.
Den där kombinationen,
rädslans förbehållande närvaro.
Men han är trött på då/nu/framtid men alltet till trots
älskar han ändå möjligheten.

*




Prosa (Novell) av Själabarn
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-07 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Själabarn
Själabarn