Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långfredagstankar

 

idag är det många människor

som delar Jesu lidande

och jag kan inte låta bli att undra över

 

hur det ser ut med människans förmåga

att dela sina medmänniskors lidande

 

vi människor verkar inte vara

särskilt bra på det och jag funderar på

vad det beror på

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 184 gånger
Publicerad 2009-04-10 14:52



Bookmark and Share


  Hans Christian
Mycket tänkvärt !
2009-04-11

  * Ammi *
"hur det ser ut med människans förmåga

att dela sina medmänniskors lidande"
**

himmel och pannkaka vilken underbart klok tanke! jag tror inte att jesus har lidit mer än någon annan, tänk alla de som brändes, levande! eller stenade, vilket ju förekommer än i dag
tack vännen för dina tankar
2009-04-10

    Erika H
En tanketext som väcker. Att svara är inte lätt men något måste det bero på.

Du är en underbar filosof.
2009-04-10

  Hannadraken
Ja, det var en sann fundering. Jag tror man undviker andras för att slippa konfronteras med sitt eget lidande. Om man då ändå långfredagsplågar sig inför Jesus på korset kan det nog inte ses som något annat än sk. spiritual bypassing.

Men korset kan också vara en möjlighet att också våga se sitt eget lidande i ögonen och då hitta just medlidandet!

Glad påsk!
2009-04-10
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP