Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomhet

 

tänk att skriva här på poeter.se

enbart för att inbilla sig att man kan det

när man i själva verket enbart

hakar upp sig på andras ord

skriver och trakasserar andras texter

andras sätt att skriva

(som skriver ur sitt eget inre)

 

de som inte har något eget inre

har ju inte heller något eget

att beskriva

och ibland kallar de det

poesi

byt åtminstone till dagbok eller bara ord

 

tomheten lyser inte precis

upp tillvaron och verkar

inte tillhöra lådans

vassaste knivar

 

det hade varit klädsamt

att åtminstone låta bli

att peta i andras texter

kanske inse att skrivförmågan

inte är så vidare

men till det krävs det ju en del

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2009-04-10 22:45



Bookmark and Share


  Hans Christian
Jag håller verkligen med dig Ulla, och du skriver så bra..."de som inte har något eget inre..."
2009-04-11

  -Ulla Tilemo- VIP
Måste förtydliga:
Jag avser inte de som ibland skickar en rättelse, slarvfel, stavfel etc. De är nog inte illa menade, och sakligt alltid riktiga.
Nej jag är ute efter dessa gamar, som sitter på sin gren och inväntar ett byte. En känslosam text, någons livskris, kärlekssorg.
Gamen hugger in allt han kan. Slafsar i sig orden och ögonen lyser av hånleende. Och så kommer texten. Ett hån för de känslor skrivaren har givit uttryck åt. Det är denna avart jag anser att vi bör få bort.......men alla har ju rätt att skriva vad de vill!
Så var drar vi gränsen? Och jag läser "De allmänna uppförandereglerna på Poeter.se gäller givetvis även för kritik".
Gott så. Men nu står ju dessa texter inte som kritik utan som texter......
2009-04-11

  Eaglemountains VIP
Tomhet är rätta ordet för de som trakasserar på olika sätt, men trakasserier beror på avund, de som saknar känslor, måste vara och peta i andras texter, och leta fel, för att själv få uppmärksamhet ......

De är helt enkelt avundsjuka, för de vet inte vad kärlek, sorg, glädje, ödmjukhet, ömsinthet och annat är, det är i sådana dikter som innehåller känslor som de känslokalla går in och klagar på stavfel och allt annat, för de kan inte tyda texter som innehåller känslosamma ord .....och då riktas uppmärksamheten på dem själva .....
2009-04-11

  * Ammi *
så bra skrivet:

de som inte har något eget inre

har ju inte heller något eget att beskriva


ja det finns mycket konstigt här, och jag håller med dig i allt du skriver !
2009-04-10

  Eva Langrath VIP
Bra att du säger ifrån

Eva
2009-04-10

  Anders Nordlander VIP
Var och en skriver väl ur sitt inre, tomt eller fullt, det spelar nog ingen roll. Alla måste få skriva, det är det den här sajten är till för och ingen här på sidan får nobelpris, men strunt samma. Håller med dig om att man inte bör peta för mycket i andras texter, de är komna ur känslor och ska så ses!!!
2009-04-10

  genni VIP
Bra Ulla, jag kan bara hålla med dig!
2009-04-10
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP