Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även jag har stunder av vemod

 

Även jag har stunder av vemod
Stunder då inget gläder mig

Stenen i mitt bröst tynger skoningslöst
– stunden den föll var hemsk
Men jag vet att den är borta i morgon
Och jag vet också att vemodet behövs
för att ge balans

Ändå kan jag inte låta bli att tycka
att stunder av vemod

gör ont




Övriga genrer av Blomster
Läst 675 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-12 00:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bara 'stunder av vemod'? Lyckos du.
2015-04-23

  aol
det är mäskligt
2009-07-31

  jardan
din text väcker känslor och jag instämmer med innehållet - på pricken
2009-04-13

  Johan Bergstjärna VIP
Bra skrivet... så att det känns...

Läs gärna denna dikt:

www.poeter.se/viewText.php?textId=861896

2009-04-12

    ej medlem längre
Man hör också talas om "det ljuva vemodet" - det kanske kommer efter det onda, med distansen ...
2009-04-12

  Beatrice J Lindéh
känner så väl igen den där känslan.... och ja, det gör ont.
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse