Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

S a m t a l med GUD ( angående MYTER inom kristendomen )






- Du Gud!

- Ja Johan...

- Du... är det sant det där med Jesu uppståndelse, underverken...???

- Näe...

- Kan du inte inspirera någon profet att hävda det i någon ny "helig skrift"? Är Bibeln verkligen färdigskriven, eller Koranen, eller andra religioners heliga skrifter?

- Jomenvisst...

- Jag kan skriva, jag kan bli din profet! : )

- OK Johan, vi säjer så, tack för dina öron & hjälpande skrivhand!

- Jag tycker det är läskigt med alla illusioner & myter inom religionerna, & kanske speciellt inom kristendomen... att folk TROR på dom...!

- Ja... människan är en väldigt lättinfluerad varelse, & det blir nästan hypnotiskt när så många samlas kring en trosuppfattning.

- Det räcker väl med att leva efter Jesus budskap?

- Ja visst gör det...

- Harebra i helgen vännen!

- Detsamma detsamma!
& du Johan... SLÄPP detta med religion nu... & Lev.
Tänk inte så mycket.




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-04-12 12:59



Bookmark and Share


  Knickedick
Johan, Akta dig för hybris!
Är det säkert att det var Gud du talade med?

Gud har varit förvånandsvärt tyst ett tag. Han borde behöva någon som lade upp en ny websida åt honom. Tror du att du kan göra det, du som redan har hans öra?

Tack för dina ord, de var förlösande
2009-07-10

  Nikolina
Skön taext som jag kan spegla mig fint i, och samtidigt le stort
2009-06-05

  Måna N. Berger
Tack Sweet Johan, det känns befriande!
2009-05-10

  Ordregnspoeten
Tack för den här. Jag bara älskar den. Har just läst en bok om Freud och vad han tyckte om religionen och att han menade att den gör att man blir bunden och ofri.
2009-04-28

  Johan Bergstjärna VIP
Lia-Lej

Det är ju PRECIS DET som bibelsagoskrivarna gjorde!
Vad vet du om min kontakt med GUD...??
2009-04-14

  Lia-Lej
Javisst är det bekvämt att göra sig sin egen Gud och att själv få lägga orden i hans mun. Enkelt och smärtfritt... frågan är om det leder till liv!?
2009-04-14

    ej medlem längre
Riktigt upplyftande läsning detta-för mig iallafall-Kul,snyggt och tankeväckande!
2009-04-12

  Lena Krantz
Jaså....då var det inte du som släpade omkring på ett kors runt halva stan igår då?

Ha ha
2009-04-12

    baruk
Den som verkligen söker leva efter Jesu undervisning är den, som kanske bäst "tror" på Honom, trots att han - eller hon - kanske påstår att han/hon inte alls kan tro. Detta är min absoluta övertygelse.
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP