Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid Svensksunds fågelreservat: före mig har tre barn skrivit rapport i fågeltornets dagbok- (fortsättning på förra årets maj-rapport).


Vid Svensksund

Dimmorna lyfte när vi gick över maderna, enbuskar och gråhällsöar trädde fram ; fågeltornet på berget över vikens vassar var målet.
Noterat:
Tomas: 2 havsörnar, 1 tofsvipa, sånglärkor många, 1 enkelbeckasin.
Lotta: en flock stjärtmesar, 5 sångsvanar, 6 grågäss, 2 tranor.
Linnea: 6 knölsvanar, 1 sångsvan, 1 häger, 2 ender en hane och en hona, jag hör en tupp och hönor, 17 små fiskmåsar som simar.
Den 10/4 har en rolighetsmakare antecknat: 10000skarvar, 50000 spyflugor, 80000 kungspingviner, 1 planka.
Själv såg jag tussilago och vårlök, årets första bofink, lärkor i skyn,tofsvipor , diverse sjöfåglar och en häger och havsörn!




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2009-04-12 16:06

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Idag verkar ha varit en mer givande dag än 10/4 ...
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP