Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

redigerad bild av Ulla

 




Förälskad

sånglärkan

pausar på mitt altanräcke

först på plats varje morgon

drillar rödhaken och

gärdsmygen fyller i med

ljuva morgontoner

 

min stora kärlek hägern

har inte synts på länge

men

tättingarna befolkar matarna

nötväckan visslar hängande uppochner

gröngölingen tjoade ''godmorgon''

morkullan sträcker i skymningen

koltrastsången tätnar om kvällarna

 

där finns en sång som är

högre och klarare än alla andra

en suverän härmare och

i år är det en som kan valstakt

nog har han humor

jag är ohjälpligt förälskad i

taltrasten




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2009-04-13 11:41



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för denna levande fågeltavla, jag hör den blandade sången i mitt öra.

Eva
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP