Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

just another lovestory som är så overklig att jag inte kan drömma den

 

Du undrar ofta
varför min poesi
inte handlar om dig

varför den är så mörk

rentav fatalistisk
även i de ljusaste stunder

varför varje påbörjad kärleksfras
alltid mynnar ut i mörklila skymningar
med ödesmättade stjärnfall

bara handlar om evigheter
som aldrig fått en värdig död

du kan inte förstå
varför helvetet är
min närmsta himmel och
alltid finns närvarande

i varje tanke, känsla, kyss

varje framtid
som jag inte tror


min poesi handlar nästan
uteslutande
om drömmar  - som aldrig
vill bli verkliga

orden föds
i det ouppnådda
dit vardagen aldrig når

men du,

du vill vara orden
som ständigt längtar

som bultar i varje andetag


inte drömmen
som blev sann
trots mina principer


istället fick du poesin skriven
med glödgat blod
över varenda längtande hudveck

kommer du inte ihåg

 - känn här,
och blunda


orden innehåller inte alla sanningar

den finns en tystnad
som bara känns

där du
är allt
jag vill vara verklig med

ser du inte att vi har färdats längre
än drömmarna

snart -
kommer horisonten
att bli synlig

 

 




Fri vers av deb8
Läst 605 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-14 14:36



Bookmark and Share


  dead_prez
"varför varje påbörjad kärleksfras
alltid mynnar ut i mörklila skymningar
med ödesmättade stjärnfall"



ahhhhhhhh
2011-09-14

  blaite
Där du är allt jag vill vara verklig med..kalas bra
2009-05-10

  Lia-Lej
Tycker om hur du skriver!!
2009-04-17

  Rockalex
Väcker


djupet

helheten

ytterligheten


allt som är

och inte är


och lite till
2009-04-16

  Tobias Nilzon
Så vackert, såå vackert! att jag får gåshud! drömma, drömma mer, kärlek!!
eller som Marcel Proust så vackert sa: If a little dreaming is dangerous, the cure for it is not to dream less but to dream more, to dream all the time.
2009-04-14
  > Nästa text
< Föregående

deb8