Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenväsen och beduiner

Jag är EN fiol ifrån
att sammanstråla med näcken
ta en ridtur utan sadel
byta ut oaser mot kvicksand

Jag polerar försiktigt lampan
med förväntan och skräck
greppar snabbt efter flaskan
och skruvar försiktigt
med förväntan och skräck
greppar snabbt efter lampan
och gnuggar besatt

Kom, försök snärja mig!
Jag har lekt mer än krig
i de här skogarna

Jord och vatten

Jord och luft

Evig eld.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 707 gånger
Publicerad 2009-04-14 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin