Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rasmus saukkokoski . 1990 - 2009.


en ljuvt omfamnande dröm

I dina tårar ville jag gömma en dröm
Ett litet och oskyldigt frö om framtiden
Jag ville så ett hopp och en tro
Om att allt skulle bli bra

Solens frånvaro strålade
och dagarna slutade att blomma
rötterna vägrade sprida sig
och hoppet vägrade att gro

Du blickade upp mot himmelen
Och undrade vad som gömde sig där
Medan världens förorenade luft
Kvävde dina andetag

Och blicken mot ovan
Den förblev blank
När du vände kapitel
Och bredde ut dina vingar

Vi satte alla våra egna frön
Men du kapade dina egna blommor
Som du sedan satte i vas
Innan de slagit ut

Du begav dig mot det okända
Där du kan så ett nytt frö
Och dina rosenbäddar kommer att ta emot oss
När vi är redo att gå

För du omfamnas nu av drömmen
Din tro på något vackert
Medan jag omfamnas av hoppet
Att du vilar i frid




Fri vers av caasandra
Läst 616 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-16 10:28



Bookmark and Share


  Burn
Va vackert, du. Man riktigt känner hur mycket du tycker om honom. Jag tycker dikten strålar av en fast närhet och ett stort bryende. Fin dedikering till en saknad vän.
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

caasandra
caasandra