Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta är en diskussion jag med förfäran fick ta del av en dag


Skaffa dig ett liv

 

kvinnans tårar rann

paret som stod bredvid

var påtagligt sammanbitna

 

kvinnan ruskade på huvudet

som man gör när något

känns helt hopplöst

 

paret stirrade

tomt på kvinnan

utan försök att trösta

 

så sa mannen:

du får väl se till att

skaffa dig ett liv

 

då kände jag hur

min smocka hängde

i luften

 

vad visste den mannen i sin tvåsamhet

hur kan man bli så utan medmänsklighet

att man beordrar en människa

 

du får väl se till att skaffa dig ett liv

utan att samtidigt ge kvinnan

en manual

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2009-04-16 10:28



Bookmark and Share


    meja
Du är en hjälte av empati.
2009-04-18

  Hans Christian
Underbart komponerat.
2009-04-17

  Sturesdotter
Strålande!
2009-04-17

  LassO
kommentaren kanske passar nå¨n gång, men väldigt sällan... Känns väldigt respektlöst, lite grann som "gå ifrid och ät dej mätt" utan att hjälpa till med nåt...
2009-04-16

  Teresia Ridell
Sånt onödigt som gör livet/världen så kall o hård:(
Hur svårt är det att sträcka ut en hand, bjuda på ett leende till tröst, något litet ord ? Istället för att sparka hårt ?

Gör ont att läsa; men viktigt att du för fram denna händelse.
2009-04-16

    ej medlem längre
Det går en farsot genom landet-andra länder ävenså måhända!
Farsoten heter dålig respekt,svaghet i uppfostran och en rejäl dos av självtillräcklighet.
Du möter den var dag-i trafiken-affärerna och på allehanda mötesplatser. Att kämpa mot denna tendens är att gör något meningsfullt tycker jag-många har ansett att det är att slösa energi-men den dagen jag slutar-slutar jag leva.Delar härmed din förfäran-viktig text i angelägen fråga!
2009-04-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst, det är
lätt att sätta ner foten
när man inte själv
behöver samla upp
och ta tag i den:
Upplyftarkvoten!
Rätt beskrivet!
2009-04-16

  Eva Langrath VIP
Tack för viktig text,

Eva
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP