Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
europa, svenska frivilligkåren i strid med en millisstyka... mitten av 90-talet...(Ur min kommande bok) repris....


en krigares dagbok, dyrköpt seger-eller vardag...

Vinden i mitt hår, smattret av automatvapen, stack upp huvudet ur den hastigt grävda skyttegrven och fick en fiende på kornet-3 snabba salvor, det tog, kroppen tycktes slitas sönder och falla ihop.
De fortsatte avancera mot vårt värn, de flesta av oss siktade noga, sköt diciplinerat, vi träffade oftast, marken fylldes med skrikande och orörliga kroppar, någon ropade, granatgevär hit för helvete, smällen ekade genom krevaderna, 3 uppsprängda lik på marken 20 meter framför oss, köttslamsor, rykande, paniken spred sig i fiendeleden, de flydde i vild panik, Framåt, skriken ekade våra vapen kastade kärvar av kulor mot fienden vilka sprang, det var en lönlös flykt, de flesta stöp, de borde formerat sig till motattack, deras flyktförsök var lönlöst, satte en kärve i huvudet på ett skrikande kadaver, huvudet exploderade.De som kom undan var ej många, våra förluster var faktiskt inga denna söndag så nära i mina tankar...




Fri vers av peter markurth
Läst 363 gånger
Publicerad 2009-04-17 11:59



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
ja som sagt själv är jag totalvägrare så det är väl här vi är helt olika, det blir fred först då vapen läggs ner och Fredsstyrkor ej tar till våld
Och allt man gör mot andra gott som ont kommer tillbaks
om så bara i ens inre

Du kanske skulle kolla deadcantdance sidor i mina länkar, han skriver om snarlika upplevelser som pågår än
Själv är jag mer buddhistiskt lagd som sagt

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-17

  Andunelen
Omöjligt att inte imponeras över ditt sätt att skriva. Gripande, rått.
2009-04-17

  Suzy med punkterna
Tjusig repris
2009-04-17

  Alexander Gustafsson
Jag gillar den jätte mycket! men jag finner en viss ironi i ordet krigar för fred...

Ps. när släpper du boken?
2009-04-17

  Hans Christian
Mycket skickligt skrivet !
2009-04-17

    Calin
ahhh.. som vanligt.. jag måste bara ha boken, bara måste...
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth