Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personliga pronomen att byta ut, blir tilltalet något annat, jag pratar i natten med mig själv, talar som till andra ...


Främlingsfientlighet

Vi upplysta

skuggade
i revirtänkande

på gott och ont

Avkomman det
vackraste

vänner
vi känner

de andra objekt
att förhålla sig till

Vem ser du i spegeln?
något du tänker att du är ...
när du tar dig tid
släpper taget
och fångar blicken
i dina ögon

Du ser dig inte själv
i den blanka ytan

så avslöjande det yttre

på gott och ont

kortslutskoppling
i hjärnans virvarr

det vi fruktar mest

de outsagda tankarna
barlasten som dränker

att aldrig kunna vara
helt ärlig

De vi kallar sjuka
visar det vi alla bär på
uppenbarat

på avstånd från dig själv

kanske sist att märka
du uppfattas
dessorienterad

Främlingen är du
svart eller vit
gråskalorna förvirrar hjärnan

regnbågen ett löfte

med eld förtär vi
lemlästar och bränner

Det vi lärt är inte självklart av godo
Kunskapens frukter smakar subjektet

Kunskapen ger makt
på gott och ont

FÖRÖDANDE stundtals
för den som blir drabbad

Vi är
du är jag

det uttalas obebripligt på finska
på svahili något annat

förnimmelser
har inga språkbarriärer
inte ens kulturella

konstlade byggnadsverk
vi håller för sanna

genetiskt lika är vi
jag är ful
du är vacker
jag är
som du

det främmande
är utmaningen
i  oss själva

förtvinade dör vi
när vi tro oss själva
vara normen

den verkliga verkligheten
framför spegeln

eller sedda genom en älskandes ögon

 




Fri vers av Joakim Södersten
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-18 01:16



Bookmark and Share


  David Calvert
riktigt djävla bra i mitten av texten, flöt på riktigt bra där!
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten