Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att se saker från något annat håll än sitt eget
Ett evigt problem vi människor brottas med



Så lätt

 

så lätt att vända vitt till svart

säger den som förorättas

så lätt för dig som inte ser

att du själv medverkar

för att du lägger ansvaret

i någon annans händer

 

så lätt för dig som

inte vill förstå för

att du aldrig vänder på huvudet

för att du alltid vet

att du har rätt

 

så lätt för den som

använder redan sagda ord

istället för sina egna

sitt eget ansvar

 

svårast för den som inte

gömmer sig

inte låter sig dras med i

andras sanningar

vem som kastade första stenen

tvistar de lärde om

tills evigheten tar slut




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 180 gånger
Publicerad 2009-04-19 10:50



Bookmark and Share


  jardan
Dina rader får mej att citera Margareta Melins ord "listig som en orm citerar han ständigt "Guds ord" Bedragarans ande tar människans ande tillfånga, livets ande är totalt annorlunda och sprider bara ljuvliga dofter "
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP