Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att gå igenom utbrändhet


utbrändhet-så strömmar alla tankar igenom

Av alla konstiga saker
som kunde hända i mitt liv
så inte trodde jag att
min hjärna skulle förtvina
av stress

Att kortisolhormonet
-stresshormonet-skulle
dominera och bränna
sönder min hjärna
för att jag ville klara av allt

Nu känner jag medicinen verka
och gamla minnen kommer åter
puffar av energi strömmar
genom min kropp
ibland i glädjeexplosioner

Stundtals känner jag mig
helt normal för att sen
ramla ner i någon hålighet
och uppleva vanmakt, apati

Ofta återkommer jag till
hur jag pinat mig själv av ambition
att vara tillags,räcka till
piska mig själv för att uppnå mina mål

Så kommer stresshormonet
och äter upp all kunskap
i kroppens önskan
att överleva,blott
överleva

Känner dåligt samvete
för att jag är sjukskriven
fast läkaren säger att jag
är illa däran..

Van att alltid ha så högt tempo
har jag svårt att varva ner
slappna av bara finnas till
och tycka livet är bra
alltid vidare mot nya mål


Det finns många som jag
vi som vill göra så rätt
och stupar på mållinjen
till vilken nytta!
till vilken nytta?









Fri vers (Prosapoesi) av Gisela Nordell
Läst 548 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-19 23:39



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, det är sorgligt så

har varit i samma sits så att säga
men stod på mig, hur man kan göra det när man sitter, är en fråga

men i alla fall så engagerade jag mig då jag fick en massa chefer emot mig som ljg, trakasserade mig, för att skydda varandra. Inom kommunen förstås
2009-04-30

  Jack_iX
Sanna ord som ändå är svåra att förstå hur allt fungerar som en på o av knapp man inte styr själv utan styrs av något annat !

Tänkvärt o eftersamma ord ... snyggt !

Bokmärke !!!
2009-04-21

  *Boppisgodis*
min mage värker av min stress, varför gör jag så mot mig själv...jättebra text!
2009-04-20

  L.byström
en samhällsjuka som är väl beskrivet..."det är synd om människan" sa Strindberg. Bra reflekterat!
2009-04-20

    baruk
Du är en otroligt engagerande poet - och människa! Denna dikt skulle jag kunna skriva sida upp och ner" om..
2009-04-20

  issac.a.m
tycker mycket om denna texten..
2009-04-20

  Sladjana Zubcevic VIP
"Van att alltid ha så högt tempo
har jag svårt att varva ner
slappna av bara finnas till
och tycka livet är bra
alltid vidare mot nya mål


Det finns många som jag
vi som vill göra så rätt
och stupar på mållinjen
till vilken nytta!
till vilken nytta?"
Bra skrivet min vän!
2009-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell