Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbuss

 

Nattligt intagen, förtärd, förbrukad
vid övrig hållplats.
Håller platsen öppen på ena sidan, osilar
ett havssalt, en vit sjunken sjöhäst på andra, faller
genom förarsätet, fri sjögång någonstans i mittengången.
Hållplatser uppspänt över ogrundat vårregn, stelfrusna
landdjur, stoppad i fuktad textilie,
klibbar aldrig in.
Något krypande
dagsljus linjeras efter utskuren höstform,
älskas där, avståndsfritt,
ständigt månader för sent.
Ögnar en smekning över skor, fönsterfrihet, de svarta bottenvikarna, klor,
bara ordklor
ur fiskmåsens krävande allsånger, ständigt
kritvit, som dödens färg i solvackra länder,
den upphängda höstmånen, halvfull,
det enda som verkligen,
verkligen vaknar




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 393 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-04-26 12:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har mig vid den vita sjunkna sjöhästen. och det finns inget sätt att komma ut. jag vilar i månens rus. halvsovande, redo att falla.

Jag har alltid älskat denna.
2012-02-17

  narr
älskar formuleringarna "vid övrig hållplats" och "dagsljus linjeras efter utskuren höstform".
Du skriver snyggt och ändå begripligt, en svår konst.
2009-08-06

    deb8
Tyckte mycket om den här texten med sin experimentella poesi. Jag förstår inte hela dikten men det spelar ingen roll för den går nog att betrakta på olika sätt och ändå nå kärnan på nåt vis...
2009-04-26

    Tea Alex VIP
Fantastiska slutrader, fastnade för dem totalt!
:)
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon