KAMP!" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
upp till KAMP!


Att Gå Till SOCIALEN & Bli FÖRÖDMJUKAD:

läs hela artikeln:
www.aftonbladet.se/debatt/article4983649.ab


Så här säger Jessica Ritzén där: 

..."Få, om ens någon, har den fullständiga bilden klar för sig. Det enda vi vet är att den dagen du kliver in på ett socialkontor tappar du i människovärde. Då kan du inte längre räkna med samma rättigheter som du hade i går.


Det gäller våra mest grundläggande rättigheter:

  • Rätten till en skälig levnadsstandard i form av bostad, el eller mat.

  • Rätten till bostadsbidrag, barnbidrag eller underhållsbidrag (som alla andra har utan att behöva skämmas).

  • Rätten att vara sjuk eller sjukskriven.

  • Rätten att vara barn utan att behöva försörja sig.

  • Rätten att vara sambo.

  • Rätten till välgörenhet.

  • Rätten att sommarjobba, jobba deltid eller jobba extra.

  • Rätten att resa utanför kommungränsen.

  • Rätten att bo i den kommun man vill.

  • Rätten till ersättning när du blivit våldtagen, misshandlad eller bestulen.

  • Rätten att veta när pengarna kommer.

  • Rätten till studielån.

  • Rätten att stå i bostadskö.

  • Rätten att ha en allergi.

  • Rätten till tänder.

  • Rätten till vaccin.

  • Rätten att ha semester från den obligatoriska arbetspraktiken.

  • Rätten till internet, mobiltelefon och andra kanaler än SVT och TV 4.

  • Rätten till en födelsedagspeng när man fyller år.

  • Rätten att äga något som har ett realiserbart värde överhuvudtaget.

  • Rätten till privatliv i hemmet.

  • Rätten att slippa bli misstänkliggjord.

  • Rätten till sin integritet."...

 




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-26 16:54



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jessica Ritzén skrev delar av det du saxat från hennes blogg
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP