Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förstår inte


Tider med större frihet

Detta är tider med större frihet, men mindre glädje.
Säg mig, varför har vi tillåtit det bli så?

Detta är tider med finare och större hus, men med splittrade och mindre familjer.
Säg mig, varför ger vi upp så lätt, och inbillar oss att vi blir lyckligare om allt ser bra ut?

Vi spenderar mer, men njuter mindre.
Säg mig, vad är det vi jagar?

Vi har mer mediciner, men sämre hälsa.
Säg mig, varför tittar vi bara på medan världen går under?

Vi har mångfaldigat våra egendomar, men minskat vårt värde.
Säg mig, varför är vi aldrig nöjda?

Vi pratar för mycket, älskar bara lite och hatar alldeles för mycket.
Säg mig, varför är vi alltid avund- och svartsjuka?

Vi reser till månen tur och retur, men tycker att det är besvärligt att gå över gatan och träffa grannen.
Säg mig, varför har vi blivit så egoistiska?

Idag har vi högre levnadsstandard och högre tempo, men häftigare temperament och ser mindre på helheten.
Säg mig, vad är det viktiga som alla måste hinna?

Vi har större kunskaper, men mindre förstånd.
Säg mig, kan det vara så att vi idag vet alldeles för mycket?

Du vet inte vad du har förrän du förlorat det.

”Det är inte de onda människorna som hotar världen,
utan människorna som bara tittar på”




Fri vers av Glaaskupan
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-27 23:38



Bookmark and Share


  F.
Du.
Du är fantastisk.
2011-01-12

  Paulus Johannes Allaverdi
du skriver enastående, du skriver fulländat.
2010-03-07

  Aquarius
riktigt bra! och en sann avslutning.
2009-06-07

    Elsmar
Fint och träffande skrivet!
2009-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Glaaskupan
Glaaskupan