Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

30. Vad förmår väl en snigel mot en... ~ Claes Andersson ( 1937- )





Vad för mår väl en snigel
mot en pansarvagn.
Ingen glödgas till mjöl inne i den.
Den rostar inte omgiven av lik.
Den mosar inte in någon i asfalten.
Knappt den gör en blomma förnär.

Men snigeln är snabbare.
Den når fram.
Den rör sig bland sådant som växer.
Den tar en omväg runt den brinnande staden.
Den har tiden på sin sida.
Den, liksom vänskapen mellan mänskorna.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 2960 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-29 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP