Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mare Kandre 1962 - 2005


i ett annat land - kandre

 

 

 

 

 

Jag vet att det är många som tycker det är fult att hålla på och tipsa så här.

Speciellt de där särskilda människorna som typ satt i klassrådet, de som chefade över alla skaror av ja-sägare, ja-sägarna som villigt följde den som hade en åsikt som lät någolunda trovärdig. De som bestämde hur man skulle leka, och varför. känner du dig på något vis träffad där, då kan du bara ge fan i den här texten, och i mig.

I alla fall, har du tid att slösa med så, ett tips, ikväll kommer hon ju på tv, Mare Kandre;

SvtPlays utmärkta sida tillhandahåller programmet dygnet runt ganska länge, där kan du titta när du vill.

Vill du redan nu se henne i en liten filmsnutt: http://svt.se/2.105243/k_special

På hennes officiella web-plast hittade jag ljudklippsfiler där man kunde höra henne läsa ur 'I ett annat land'. www.marekandre.se

(Nedan, ripp ur. svt2´s tv-tablå;)

Mare Kandre

"K special. "Det är jag som är ett geni!" sa Mare Kandre. Hon slog igenom med dunder och brak när hon romandebuterade 1984, 22 år gammal. Vid sin död 21 år senare var hon en av Sveriges mest inflytelserika författare. Med hjälp av exklusiva intervjuer och unika familjefilmer berättar kvällens K special en gripande historia om en egensinnig konstnär. Medverkande bl a: Carina Rydberg, Horace Engdahl, Ebba Witt-Brattström och Lars Indrek Hansson."

Även i SVT2 3/5 och SVT2 6/5

 




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 595 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-01 09:11



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Tack snälla för tipset! Mare Kandres död var en stor förlust för litteratursverige, fint att hon uppmärksammas. Hon har skrivit några av de mest sällsamma böcker jag läst. I sitt författarskap lever hon fortfarande!
2009-05-01

  Hans Christian
Tack snälla du för detta tips !
2009-05-01

  Nina Ahlzén
verkligen hyperintressant om en lysande författare som dog alltför tidigt. ibland får svt till det..
2009-05-01

    ej medlem längre
Detta program hade jag inte tänkt låta passera obesett ...
2009-05-01

  AnnKrstd
Tack för tips och helt klart intressant!
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga