Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1:a maj 2009


Vänsterprassel

I folkhemmets Sverige,
i vårsolens glans,
vi går mot en kris
utan vett, utan sans.

När Reinfeld ej ställer
nått redskap till hands
vi drivs mot kollaps
och mot rubbad balans

Och jag har väl aldrig vart
nån trogen sort
som stöttat partiet
i vått och i torrt.

Men nu vill jag prassla
till vänster igen
Och tåga i led
med kamrat och med vän

För nu känns det hopplöst
om ingenting händer.
Nu stöttar jag vänstern
och hoppas det vänder.




Fri vers av Lena Nilsson
Läst 572 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-05-01 18:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv vägrar jag att rösta och river alltid mitt röstkort offentligt.
2009-05-02

  Yrre VIP
Och jag ska rösta i sametinget, göre nån skillnad tror du ;)
2009-05-02

  Per Teofilusson
Vänstern identifierar problemet. Och - bygger samhälle. Både och. Högern minskar politikens makt, och avvecklar gemensamhetssamhället. Så är det, och så har det varit mycket länge. Gott skaldat Syrsan: för mig är det obegripligt att mänskor med hjärta och intelligens inte röstar vänsterut, alltid. Men jag känner fina högermänskor (just nu minns jag de inte): accepterar men begriper likväl det inte. För det blir ju sämre för alla med ökade klyftor, och mindre demokrati.
2009-05-02

  Rosmarin
du skriver bra du

gillar verkligen din rytm och dina rim!

och, om innehållet håller jag med!
2009-05-01

  korpfjäder
korpen kraxar olycksbådande och traskar med åt vänsterhållet
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson