Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen sommar

Jag har en liten sockerskål från artonhundratvå
där i hämtar jag mitt socker, när jag vill, ha socker på
Alla mina smultron, som jag plockat i mitt land
jag träder på ett grässtrå med en varlig hand.

Jag sätter mig sedan ner, i vår lilla berså
och njuter utav himlen, som är bara blå
Hör på alla fåglarna som sjunger sin drill
medan träden och buskarna, de stå rent still

För sommaren har kommit till vårt lila torp
på gräset bråkar kråkor med en gammal korp
Medan hammocken gungar fast ingen sitter i
och ibland röda rosor där surrar alla bi

Samt katten jagar fjärilar långt ute på fält
har krukan med blomman, han redan vält
Och fåglarna de ligga ruvande på ägg
medan fiskaren ansar sitt yviga skägg

Fasanhanen den sprätter ibland alla höns
medan nere på vägen där går grannen Jöns
Och röker sin pipa, som han alltid gjort
han är vårt original från våran lilla ort

Så sommaren har kommit till vårt lila torp
på gräset slåss kråkorna med en gammal korp
Medan hammocken gungar och jag sitter i
och ibland röda rosor där surrar alla bi




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tärningen är kastad
Läst 671 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-02 00:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Varför har jag inte läst den här förut?
2015-07-14

  Gunilla VIP
Underbar sommar
i härliga bilder!
2009-07-01

  Bodil Sandberg VIP
O vilken härlig dikt/visa!!!stämningsfullt och måleriskt i allra högsta grad!!!!Underbart!!
2009-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad