Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lägger hela min tyngd mot ett rakblad

Jag lägger hela min tyngd mot ett rakblad, inspirerad av Hamlet ställer jag samma fråga: "Att vara, eller icke vara, det är frågan". Jag försöker plocka fram en positiv tanke men hittar ingen, undrar vart all lycka har flytt.

En flicka svävar som en silhuett framför ögonen och det där vassa rakbladet tycks bli mjukt i kanterna, blir till ett rosa moln av kärlek som vi ensamma går på.

Åter igen lyckas du få upp mig ur min helvetesgrop som jag ibland ramlar ner i utan förvarning och det är en förmåga du har, ingen annan.




Övriga genrer av Andreas Sjöström
Läst 1161 gånger och applåderad av 46 personer
Publicerad 2009-05-02 18:18



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Mycket fin beskrivning av den äkta kärleken som är så fruktansvärt sällsynt idag.
2009-05-06

  Feminaz
rakbladssann, ömhetsmjuk... läsfängslande
2009-05-05

  Njord
Hamlet: Att få dö-att sova, intemer, att tro att sömnen gör slut på hjärtats värk.........det vore ett slut, en nåd att still bedja om.

Men han säger också att döden inte är sömn utan ett svart intet.
Så kan det visst vara att mantror att det stora mörkret är den enda lösningen, skönt att då ha någon som drar lite i rätt riktning.

bra text som ledr tankarna längre
2009-05-05

    Freeway4
Vackert men tungt.
Det är bra att ha någon som plockar ihop spillrorna och gör en hel igen. Bra text!
2009-05-04

  Soul-Child
Så berörande tung o väldigt ärlig...

Men ändå om man la sig så under rakbladet då skulle man ju missa en massa fina vackra saker o äventyr som att ha en mysig picknick eller gå på en konsert man älskar med de man älskar.


Det finns inget ONT som inte har NÅGOT GOTT med sig!!
2009-05-04

  Roula O
starka rader som får mig att rysa...texten berör på djupet min vän...
2009-05-04

  Ellen Vivelavita VIP
...ryser av beröring, verkligen. Just då stämningen vänder "där vassa rakbladet tycks bli mjukt i kanterna, blir till ett rosa moln av kärlek som vi ensamma går på." Lycka att ha någon med förmågan nära.
2009-05-03

  Seasons VIP
Endast vissa kan rädda oss från oss själva sådär...och ibland vet de inte ens om det.
2009-05-03

  stenen/ Yv Ericsson
Kanske är det tvärtom, lättare att leva som poet, kunna utrycka sina känslor. Vad vet jag
2009-05-03

    ej medlem längre
Det är inte alltid lätt att leva, i synnerhet om man är en poetsjäl. Det är för väl att det finns någon som kan lindra plågan!
2009-05-03

  Troll ॐ
åååå vad vackert!


melankolisk me o, så vacker!
2009-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Sjöström
Andreas Sjöström