Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

han lyssnar inte, han lyssnar aldrig…


jag säger till min spegelbild
min onda tvilling
hur mycket jag gillade
när han log förr i tiden

men han lyssnar inte
han lyssnar aldrig…

han borde rannsaka sig själv
sitt yttre
och inte minst sitt
inre

ser ut som en psykopat
med det nedböjda ansiktet
mordiska ögonbrynen
som skymmer
ögonlocken

han brukade le ibland
förr i tiden
skratta till och med
i alla fall vid
speciella tillfällen

nu ser han bara
dyster ut
i bästa fall
likgiltig

hans röst låter
platt
och hans blick
är tom

snälla spegelbild
skärp dig

du får inga vänner
när du ser ut sådär

du brukade ju le
ibland
och jag brukade
gilla det













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2009-05-03 11:21



Bookmark and Share


  Miss Mod
Att bli sviken av sin tvilling, gillar denna text.
2009-07-15

  Louise. J
Bokmärke*

Känns igen - snygg beskrivning.
2009-07-14

  Rosen VIP
Hm! en talande bild av den inneboende med hyresvärden...
gillas!
2009-05-06

    ej medlem längre
bra beskrivning, gillar hur du tar dig an "problemet"/ ditt perspektiv varifrån du inbjuder läsaren - genom spegeln, hur du beskriver därifrån, naket och sorgligt är det, med ett stänk av humor
2009-05-03

  Junitvillingen
Smärtsamt...känner igen mig i din text, som det var för mig under en lång, lång period för några år sedan...men det vände faktiskt och jag hoppas innerligt att det gör det för dig med! * kram *
2009-05-03

  Svartsilver
nog känner jag igen mig i dina ord.
Mycket bra.
2009-05-03

  stenen/ Yv Ericsson
Vad är det som händer? Varför blir det så här. Känner igen mig i varje ord, tack.
2009-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP