Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är tid att betala räkningen för livets goda, och mindre goda. Allt står på kontot


Betala

 

Räkningarna ligger som vanligt i en hög.
Den har vuxit och jag har fått ett par påminnelser.
En del har redan dragits från autogirot. Jaha. Jaså.
Där kom den. Och den. Jaså var det den igen.

Så kommer livet och vill ha sitt.

Minnesbilder flashar. Saker som hänt. Som kostat på.
Glömde tandläkaren fast han sa.....tanden blir dyr nu.
De där fötterna jag vrickade i liften. Fixade sig ju med
bandage. Då. Inte nu. Bilkrockarna. Cykelolyckan när
jag nästan flög till himlen. Påkörningarna bakifrån. Allt
annat som har varit kostsamt för kroppen. Ska betalas
med omedelbar verkan.

Allt har ett pris. Det är dags att betala.




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-06 07:08



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Klarsynt,
realistiskt,
jag bara
undrar
vilken
är den
"goda skörden"?
2009-05-07

  Ronny Berk
en text med verklighetsnära men filosofiskt mervärde, materiella fakturor likasom mänskligheta, diktarjaget förmedlar väl känslor av dramatik i stort och smått, som om då livet kommer, ställer mej i begrundan !
2009-05-06

  Sturesdotter
Skickar över en check med lite kärlek som en bit på hjälpen
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP