Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I natten flimrar de förbi, vaknar till igen och blir tankar....


Ansiktena

 

där kom ett
av en dödsdömd

ett av en med
livslång sorg

oj där var ett
med undergångsilska

ett annat av en
som flyr in i jobbet

här kommer en som
letat efter kärleken

som förstörde
sin ungdomstid

usch då här är en som
verkar plåga sig själv

men här kommer ett
glatt skrattande face

en kärleksfull
livskamrat

men den där kritiska
dottern - fy så obehagligt

här är en som vill mycket
men förmår så lite

perfektionistens
ansikte har inte en rynka

ojdå skammens
rodnad flyger här

bubblande vrede
kommer in och kräver

.......nej men inte så
absolut inte sådana

.......vaknar och inser
att allihop är jag att nu

är tid för självrannsakan
ingen frågar om jag vill

Livets revy passerar
värja sig är ingen bra idé

Men värst vad ont allt gör
när livet syns i backspegeln




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-06 07:19



Bookmark and Share


  Hans Christian
Mycket, mycket fint skrivet, låter lite torftigt till denna text, men är vad jag förmår just nu :o)
2009-05-07

  Gunilla VIP
Karin Boye
sa i sin dikt
att det gör
ont när
knoppar
brister
2009-05-07

  Ronny Berk
som ett bildspel den texten, intryck och ansikten, människor som flimrar förbi...diktarjaget sätter egenskaper och tankegångar på , synliggör de osynliga...en välfunnen beskrivning av ...ja !
2009-05-06

  Sturesdotter
Ibland skulle man vilja stänga av; drömmar, minnen - men de finns där, så det är lika bra att kika.
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP